VentiScan

Maak uw binnenruimte Corona-proof

Aerosolen en kleine druppels spelen een cruciale rol in de verspreiding van virussen zoals Covid-19. Met name in binnenruimtes zoals kantoren, restaurants, winkels en musea is het daarom van groot belang deze aerosolen en druppels snel af te voeren. Dit verkleint de kans op besmetting aanzienlijk. VentiScan geeft u inzicht in hoe deze verspreiding in uw huidige ruimte verloopt en hoe u deze kan verbeteren. Vaak geven eenvoudige aanpassingen al een verbluffend resultaat.

VentiScan methode

VentiScan maakt gebruik van de nieuwste inzichten en modellen op het gebied van CFD (Computational Fluid Dynamics). De scan gebruikt verschillende fysische modellen om de luchtstromen en aerosolen te analyseren aan de hand van de laatste RIVM-inzichten.

In de video ziet u een simulatie van een niesend persoon. Te zien is hoe de luchtstroom met een concentratie aerosolen zich door de ruimte verspreidt.

Het effect van bijvoorbeeld het aanpassen van de bestaande ventilatie kan al zeer groot zijn. Onderstaande CFD-simulatie van een bestaand kantoorpand laat duidelijk zien hoe een aangepaste ventilatie de verspreiding van aerosolen in de kantoorruimte aanzienlijk kan verkleinen.

In de huidige situatie was een grote verspreiding van adem te zien, waarbij de groene stroom een risicovolle stroming is.
In de geoptimaliseerde situatie is de instelling van de ventilatie veranderd, waardoor de adem lokaler blijft en sneller wordt afgezogen.

Heeft u interesse?

VentiScan, onderdeel van Dynaflow Research Group, heeft al meer dan 40 jaar ervaring met stromingsproblemen en een lange historie in het gebruik van CFD.

Ondanks het loslaten van de corona maatregelen, is het nog altijd belangrijk om te zorgen voor een hoge lucht kwaliteit in binnenruimtes. Dynaflow Research Group kan u hierin nog altijd adviseren en een CFD anlayse voor u uitvoeren. Voor meer informatie klik hier om contact met ons op te nemen.